Steffes risotto med bacon, serranoskinka & whisky-stekta havskräftor
Risotto med havskräftor
Yield: 4
Materials
- 3 st Charlottenlokar
- 4-6 dl Avorio eller Carnaloriris
- 8-9 dl Hönsbuljong
- 2 dl vitt torrt vin eller matlagningsvin
- 4-5 st Champinjoner
- 4-5 st Serranoskinka
- 4-5 st Bacon
- 6-10 st Havskräftor beroende på antal matgäster
- 3 cl Whisky
Instruktioner
- Gör risotton enligt receptet.3 charlottenlökar som finhackas,Häll i olivolja med en stor klick smör bryn löken. 4-6 dl avorioris stek glansigt, häll i 1-2 dl vin.Arbeta 8-9 dl hönsbuljong alt. köttbuljong i omgångar. Låt riset suga i sig vätskan. Del baconen i 2 halvor, stek bacon ganska frasig.serranoskinkan steks separat, inte för mycket…lägg i pannan tillsammans med grovt skurna champinjonerna. Salta och peppra efter smak.Stek havskräftorna i olivolja och en skvätt whisky. Lägg upp i pannan!Servera med härliga grönsaker och en bit bröd.