Steffes risotto med bacon, serranoskinka & whisky-stekta havskräftor

Steffes risotto med bacon, serranoskinka & whisky-stekta havskräftor
Risotto & havskräftor

Risotto med havskräftor

Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Måltid: Huvudrätt, Lyxig lunch
Keyword: enkel lyxig middag, Lunch, middag
Yield: 4
Författare: Steffes Mat

Materials

  • 3 st Charlottenlokar
  • 4-6 dl Avorio eller Carnaloriris
  • 8-9 dl Hönsbuljong
  • 2 dl vitt torrt vin eller matlagningsvin
  • 4-5 st Champinjoner
  • 4-5 st Serranoskinka
  • 4-5 st Bacon
  • 6-10 st Havskräftor beroende på antal matgäster
  • 3 cl Whisky

Instruktioner

  • Gör risotton enligt receptet.
    3 charlottenlökar som finhackas,
    Häll i olivolja med en stor klick smör bryn löken.
    4-6 dl avorioris stek glansigt, häll i 1-2 dl vin.
    Arbeta 8-9 dl hönsbuljong alt. köttbuljong i omgångar.
    Låt riset suga i sig vätskan.
    Del baconen i 2 halvor, stek bacon ganska frasig.
    serranoskinkan steks separat, inte för mycket…
    lägg i pannan tillsammans med grovt skurna champinjonerna.
    Salta och peppra efter smak.
    Stek havskräftorna i olivolja och en skvätt whisky.
    Lägg upp i pannan!
    Servera med härliga grönsaker och en bit bröd.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe Rating