Fylld lövbiffsrulle med färskost och chili

Fylld lövbiffsrulle med färskost och chili

Chili & färskost rullad lövbiff

En härlig & trevlig middagsrätt
Måltid Huvudrätt, Lunch
Keyword chili, färskost, kalvfond, Lövbiff, middag
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 5
Författare Steffes Mat

Ingredienser

  • 1 klick smör
  • 2 msk Olivolja eller matolja
  • 8-10 skivor tunn-skivade innanlår ellerr lövbiff
  • 1/2 pkt Bacon
  • 5 st Champinjoner
  • 1 stor knippe Persilja
  • 2 st Vitlöksklyftor pressade
  • 1 st Chili (Röd peppar)
  • 2,3 dl Färskost (alt. köp färdig chilifärskost, om du vill förkorta tiden något)
  • 1 st kalvbuljong-tärning eller fond enl. recept
  • 5 dl Vatten
  • 1 nypa Timjan el. 1/2 näve färsk
  • Salt
  • Peppar
  • Ett gäng Tandpetare
  • 2 dl Grädde eller matlagningsgrädde
  • Grönsaker efter smak och tycke eller se nedan!

Instruktioner

  • Ta fram en grillpanna eller stekpanna Värm upp med buljongtärningen eller instr. efter på fonden,
  • Och en kastrull för buljongen samt 5 dl vatten i, lägg i buljongtärningen. Värm upp.
  • Under tiden ta fram en bunke för krämen till rullarna, samt bakspatel (mjukis) att blanda med
  • Hacka chilin fint, du väljer med frön eller inte. hacka champinjonerna lite robustare än chilin. Hacka persiljan lägg allt utom persiljan i bunken.
  • Klicka i färskosten, pressa i vitlöken, Blanda allt mjukt och fint.
  • Lägg upp innerfiléerna på en skärbräda, lägg plastfolie över och banka lätt med en… kastrull. Ta bort plasten och bred nu över färskostmassan på varje file´. Plocka lite bacon och 1-2 nypor persilja, salta och peppra. Börja rulla varje filé till dolmar. Fäst ihop med tandpetare. Låt de vila med salt och peppar över sig.
  • Låte buljongkastrullen vila.
    Sätt på pannan för att steka baconen. Stek till de fortfarande har en mjukhet i sig, lägg upp baconen på ett fat som är täckt med hushållspapper, låt vila och rinna av sig.
  • Är det mycket fett i pannan? Häll bort det i soppåsen. Torka ur lätt.
  • Nu till såsen som rullarna skall få gona in sig i. Skölj för allt i världen INTE ur stekpannan. Börja med Kalvfonden/buljongen i pannan, vispa samtidigt så att alla fina smakämnen blandas.
  • Häll nu i 2 dl grädde vispa runt och låt det koka upp. Lägg i rullarna försiktigt. Låt det kokas, reduceras det mycket fyll på med mer fond/buljong.
  • Medans rullarna kokas i såsen så gör du en trevlig sallad med tomat, sallad, paprika, rödlök, sojaböner (kan preppas i varmt i kastrull), skär i mindre bitar lägg i en bunke, strimla olivolja över och en nypa salt och par varv med kvarnen. Rör om försiktigt! Vila!
  • Nu Rullarna, Smaka av!…Salta och peppra!
  • Lägg upp maten på en varm tallrik, garnera rikligt med grönsakerna!
    Vatten eller vin..
    Smaklig spis!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating